...

E-learning video

E-learning video: meer beleving, makkelijker leren

Makkelijk leren met
E-learning video

Iedere organisatie heeft zijn eigen specifieke werk. Hierdoor heeft iedere nieuwe medewerker altijd een inwerktijd nodig om de kneepjes van het vak te leren. Ook bij het bieden van doorgroeimogelijkheden voor medewerkers, zijn trainingen of bijscholing vaak nodig om de volgende stap te maken.

Wanneer je e-learning video’s hebt, kun je deze gemakkelijk inzetten voor je medewerkers waardoor je organisatie goed opgeleide medewerkers heeft. Daarnaast zijn medewerkers meer tevreden wanneer ze goed zijn opgeleid en de mogelijkheid hebben om door te groeien. Met e-learning video’s kun je dit aanbieden aan je huidige personeel en door de krapte in de arbeidsmarkt is het ook een belangrijk pluspunt voor je werving en selectie van personeel.

E-learning video
leren met online trainingsvideo

Voordelen van
E-learning video’s

E-learning video’s leveren een win-winsituatie op voor de organisatie en voor de cursist.

Wij zien 5 voordelen voor het bedrijf die e-learning video’s aanbiedt:
Voor de cursist zijn de belangrijkste voordelen:
1️⃣ De trainingsvideo kun je per persoon volgen. Zo kun je een nieuwe medewerker direct een e-learning video laten volgen zonder dat je aan een minimale deelname hangt.
2️⃣ De online training kun je buiten werktijd laten doen waardoor je geen uitval hebt in de werkplanning van je organisatie. Ook bespaart een e-learning video reiskosten voor de cursist.
3️⃣ Wanneer de cursist behoefte heeft aan herhaling van een les, is dat geen probleem. Zo kan een cursist moeilijke stof op eigen snelheid tot zich nemen.

4️⃣ De inhoud van de e-learning video bepaalt de organisatie zelf. Hierdoor krijg je een training die naadloos aansluit op de situatie van je bedrijf.

5️⃣ De inhoud van de leerstof staat vast. Je weet als organisatie precies welke informatie er wordt gegeven. Bij een groepscursus door een trainer is hier minder grip op.

1️⃣ De cursus volgen wanneer en waar de cursist dat zelf het prettigst vindt.
2️⃣ Geen reistijd naar de trainingslocatie.
3️⃣ Door gebruik van beeld en geluid neemt de cursist de leerstof makkelijker tot zich.

4️⃣ Je mist geen lessen door ziekte of vakanties want de online training kun je zelf plannen.

Wanneer met een
e-learning video gaan leren?

Bovenop de voordelen die het volgen van e-learning video’s biedt, weten wij nog een paar goede redenen. Wanneer je bedrijf of organisatie met ingewikkelde processen werkt, is een trainingsvideo heel geschikt bij het uitleggen van zulke processen. Je kunt de processen filmen of de processen met animaties in beeld brengen. 

Wanneer je een internationaal bedrijf hebt met personeel in verschillende landen zijn online training video’s een heel goed middel om de kennis en werkzaamheden op de verschillende locaties eenduidig te krijgen en te houden. Een online trainingsvideo kun je daarnaast makkelijk in verschillende talen laten maken. Door de leerstof in de moederstaal aan te bieden, wordt de lesstof beter opgenomen door de cursisten.

Vepa timber product shoot video 10
Vacature video

E-learning video laten maken

Voordat je aan de slag gaat met het laten maken van een e-learning video zoek je uit welke punten je wilt dat de cursist leert. Wanneer je met deze informatie naar Rendr Media komt, gaan we samen met jou het uitgangspunt van de e-learning video bespreken. Wij zoeken naar een beleving in de video waardoor de leerstof makkelijk wordt opgenomen. Het script dat hieruit voortvloeit bespreken we met jou zodat we samen tot het cursusmateriaal komen waarmee de leerstof op een laagdrempelige en aansprekende manier wordt weergegeven. Bij iedere stap in het laten maken van de e-learning video hebben we nauw contact met jou. Vanaf je idee naar het laten maken van de trainingsvideo tot en met het monteren van de film.

Nieuwsgierig hoe wij je e-learning video laten maken? De koffie staat voor je klaar in Meppel. Dit is een kort ritje vanuit bijvoorbeeld Zwolle, Assen of Heerenveen. Om een goed beeld van je organisatie te krijgen, komen wij ook graag bij jouw bedrijfslocatie op bezoek. Rendr Media werkt door heel Nederland.