...

Livestream

Livestream jouw
evenement

Een livestream = jouw evenement rechtstreeks uitzenden!

Online evenementen zijn populairder dan ooit om contact te hebben met je doelgroep, zowel online als offline. Livestreaming vergroot het bereik van ieder evenement. Zo kan iedereen zowel online als offline aanwezig zijn bij ieder evenement.

Jorn Kok
DSC06600

Livestream evenement later bekijken

Kijk op een later tijdstip, waar en wanneer je maar wilt, het evenement terug via de livestream.

Zo weet je zeker dat iedereen die het wil zien, het kan zien. Denk bijvoorbeeld aan een livestream evenement die in Nederland wordt verzorgt maar ook wordt uitgezonden voor collega’s of relaties in het buitenland.

Van congres, evenement, presentatie, workshop tot productlancering. Wij van Rendr media regelen alle techniek voor een compleet verzorgde live stream video productie door middel van technische ondersteuning of een all inclusive livestream waarbij je compleet wordt ontzorgd.

Hoe verloopt een livestream

Met het inhuren van Rendr media als livestream bedrijf verzorgen wij van top tot teen jouw evenement via online streaming.”

1. Aankomst

In de meeste gevallen hebben wij vooraf de locatie bezocht. Bij aankomst kunnen wij meteen starten met het opbouwen.

2. Uitpakken & opbouwen

Eerst zetten we de camera’s neer om het beeld te perfectioneren. Vervolgens leggen we de kabels en werken wij deze netjes weg, zodat iedereen zich veilig door de ruimte kan bewegen.

3. Generale repetitie

We lopen samen het programma door, zodat we gezamenlijk een toffe show neerzetten. Ook doen we de soundcheck zodat alles goed verstaanbaar is.

4. Live

3…2…1… en we zijn live! Tijdens de show zorgen wij ervoor dat alles mooi op beeld blijft en dat de presentator goed verstaanbaar blijft

5. Afbreken & vertrek

Show voorbij, lichten uit. De gasten verlaten de studio en wij ruimen al de apparatuur op. Heb je ook gekozen voor een opname dan ontvang je deze achteraf.

Livestream als oplossing

Het gebruiken van livestreaming biedt veel voordelen, zoals:

Door de contactbeperkingen die we de afgelopen periodes hebben gehad door corona zijn livestreams heel populair geworden en helemaal geaccepteerd. Livestream evenementen kunnen bij contactbeperkende maatregelen wel doorgaan. Alle tijd en energie die er in zo’n evenement zijn gestoken, blijven dan echt van waarde!

P1577472
P1577473

Aan de slag met live streaming

Je kunt een live stream maken voor een specifieke doelgroep die je hiervoor uitnodigt. Je kunt de live stream ook breed opzetten waarbij je bijvoorbeeld op social media aangeeft dat je een livestream organiseert en dat ze zich kunnen aanmelden om het livestream evenement te volgen. Wanneer je het evenement breed publiciteit geeft, krijg je een breed publiek. Dit zorgt voor meer naamsbekendheid. Wanneer je de livestreaming gebruikt voor gerichte informatie aan een specifieke doelgroep kun je hen persoonlijk uitnodigen. Een informatieve live stream is een goede aanvulling op een e-learning video

En bij een livestream voor een evenement is een after movie een middel waarmee je de aandacht voor het evenement langer vasthoudt. Welke publiciteit en ander videomateriaal de inzet van de live stream verhogen, hangt af van je doel. Kom je bij ons met je live stream idee dan pakken wij de video marketing optie ook mee! Want heb je de cameramannen in huis dan kun je daar het best optimaal gebruik van maken.

Nieuw livestream project? Bereik ons via info@rendrmedia.nl

Van Maastricht, Den Haag, Zwolle tot aan Leeuwarden. Wij komen graag bij jou op locatie en bouwen elke ruimte om tot een waardige livestream studio. Heb je geen geschikte ruimte? Geen probleem dan weten wij altijd een studio te vinden waar we live kunnen gaan. Wij helpen je met alles op het gebied van livestreamen, je kunt ons als livestream bedrijf inhuren voor het streamen van jouw event.