...

Promotievideo

Promotievideo = jouw merk origineel in beeld

Wat is een promotievideo

Een promotievideo is een filmpje tussen de 30 en 90 seconden waarmee je de nieuwsgierigheid en aandacht wekt voor een product, dienst, merk, bedrijf of evenement. Een traditionele promotievideo zet aan tot actie, zoals het kopen van een product of ticket van een evenement. Een promotievideo kun je ook inzetten om het merk- of bedrijfsimago te vergroten. Is er een tekort aan personeel? Een promotievideo om personeel te werven, werkt ook uitstekend.

script promotievideo

Een promotievideo laten maken

Een promotievideo kun je laten maken voor verschillende doelen. Maar wanneer is het slim om een promotievideo te laten maken? Hier zijn onze tips:

Welke reden je ook hebt voor een promotiefilm, succes behaal je met een sterk verhaal in het script waarin de boodschap niet te missen is. Die vertaalslag van idee naar een pakkend verhaal doen wij met veel passie.

Een promotievideo met teaser maken

Een teaser als aandachtstrekker voorafgaand aan een promotievideo prikkelt en maakt nieuwsgierig. 

Daarom wordt een teaser en promotiefilm vaak gezamenlijk in een reclamecampagne ingezet. Een teaser kan een video zijn maar bijvoorbeeld ook een radiospot of abri-reclame. Wil je een teaser inzetten maar weet je nog niet in welke vorm je de teaser wilt laten gieten? Geen probleem, met jouw idee en onze kennis komen we altijd tot de slimste keus. Tip! Ga je voor een teaser video en promotievideo. Laat ze in één keer maken. Dat scheelt je tijd en kosten.

promotievideo voor reclamespot

Wat is een teaser precies?

Een teaser is een boodschap die nieuwsgierig maakt. Een teaser kun je in verschillende communicatiemiddelen inzetten. Een teaser als video duurt ongeveer 30 seconden en kun je herhaaldelijk inzetten met daarna een promotievideo waarin het antwoord zit op de vraag. Wanneer wij een teaser met promotiefilm maken, stemmen wij deze naadloos op elkaar af zodat de doelgroep van nieuwsgierigheid naar actie overgaat.

Hoe laat je een promotiefilm maken

Natuurlijk wil jij een originele promotiefilm met een pakkende verhaal. Daarom is het heel belangrijk om helder te hebben wat je wilt bereiken met de video want één doel per promotiefilm geeft het beste effect.

Ga je in gesprek met onze videoproducent om je ideeën voor te leggen dan denkt hij met je mee zodat jullie samen tot een vindingrijke oplossing komen. Bijvoorbeeld een teaser met promotiefilm met daarbij een vacaturevideo die je in dezelfde draaidagen laat filmen. Dit bespaart je kosten per video. Bovendien stemmen wij de look en feel van de video’s op elkaar af zodat de video’s een consistent beeld geven van het bedrijf en haar producten. Benieuwd hoe wij jouw ideeën omzetten naar een promotiefilm of andere video’s? Bel Rendr Media voor een afspraak.

draaidag promotiefilm
YouTube video advertising

Video advertising voor promotievideo

Video advertising is de laatste jaren een belangrijk marketingonderdeel voor teasers en promotievideo’s. Dit komt doordat het streamen van video’s een enorme groei meemaakt.

YouTube is hierin veruit het grootste videostream kanaal. Het plaatsen van een advertentie voor en/of na videostreams is door het massale streamen een effectief middel om je boodschap bij je doelgroep binnen te laten komen. Wil je hiermee slim aan de slag dan raden wij de combinatie van een teaser met promotievideo aan. Met de teaser wakker je de nieuwsgierigheid aan om daarna met de promotievideo tot actie over te gaan. Wil je video advertising inzetten op YouTube of andere streamingkanalen dan helpen wij je op weg met alle vragen die daarbij komen kijken. Lees meer hierover op video marketing.

Een productvideo nodig? info@rendrmedia.nl

Nieuwsgierig hoe wij een film laten opvallen in de drukke digitale wereld?